Akupunktur

I Dit Sundhedshus er du i centrum og kan få plads til, at fortælle alt, du finder relevant for din lidelse. Her bliver du lyttet til og taget alvorligt. Jeg hjælper dig med, at finde hoved og hale i din lidelse, og hvilken dør vi skal tage sammen, for at genskabe din krops naturlige tilstand uden smerter og sygdom. Jeg synes det er en spændende opgave, at opklare, hvad der ligger til grund for en lidelse. Jeg har selv været meget syg og helet mig selv, og dét vil jeg rigtig gerne give videre til dig, så du også kan få dit liv på skinner igen.

Akupunktur som behandling

Akupunktur er fantastisk, fordi man vha. nålene kan tilføre eller fjerne energi fra bestemte områder i kroppen. I min klinik anvender jeg flere forskellige slags akupunktur, men jeg søger altid at finde den mest optimale behandling for dig.

Akupunktur er ét af mine favoritredskaber, men er du er bange for nåle så sig endelig til, for jeg ønsker, du skal have en behagelig oplevelse i min klinik.

Jeg har igennem min tid som behandler også med stor positiv effekt behandlet:

Godkendt behandler

Akupunktur kan afhjælpe eller fjerne nedenstående punkter samt mange andre

Hvordan foregår akupunktur behandling?

Behandlingen starter med, at jeg beder dig fortælle, hvornår din lidelse er opstået og om du kan fortælle, hvordan det er startet.  Du kan have nogle erfaringer, om hvad der forbedrer eller forværrer dine symptomer. Ligeledes vil jeg også søge, at afklare om er er andre symptomer eller sygdomme. Det er også vigtigt om du tager medicin, og hvor længe du har gjort dette. Jeg stiller en mængde spørgsmål, som jeg bruger i min søgen, efter at afklare din krops tilstand, og hvordan den har fungeret før din lidelse, såvel som efter din lidelse er opstået.

Derefter observerer jeg din krop, dine farver, dine bevægelser, stemmeføring, iagttager tungen, for farve, belægning, revner, struktur, tykkelse. Jeg mærker din puls -dybde, -bredde og -styrke og pulsrytmen. Jeg sammenholder de forskellige data, og kan her få en akupunkturdiagnose (et ret præcist billede af, hvad der er på spil i din krop, og dermed en behandlingsstrategi), for hvordan du kan opnå en normaltilstand i krop og sind igen. Hvis din sygehistorie er meget kompleks, kan det tage lang tid, at komme omkring, det hele, men du har mulighed for at fortælle, imens noget af behandlingen foregår, så du allerede ved første konsultation, kan opnå en egentlig behandling også. Når selve baggrunden omkring din lidelse, er klarlagt, laver jeg en akupunktur- diagnose ud fra den objektive undersøgelse samt dine udsagn om din oplevelse.

Derefter vil jeg placere 6-18 nåle ofte på forskellige steder på din krop. Nålene sidder i ca. 25 min, men nogle sidder op til 40 minutter. Sidst i behandlingen, supplerer jeg ofte med akupressur, zoneterapi eller healing.

De efterfølgende behandlinger indledes altid med en samtale om hvad du oplever i din krop og hvordan det er gået siden du var til sidste behandling. Det gøres for at afklare om der er sket en ændring i symptomerne, eller nogle nye er opstået.

Akupunktur i Esbjerg

Kom og besøg min akupunktur klinik i Esbjerg og lad os hjælpe dig med at finde balance og velvære i din krop. Vi ser frem til at møde dig og give dig den bedste oplevelse muligt.

Mandag - Fredag 8:30 -15:30
Akutte tider efter aftale

Østervinge 21
6700 Esbjerg

Det vil være individuelt, hvor på kroppen, der anvendes akupunktur. Dog vil det altid, være en afvejning ift. Hvordan du har det med akupunktur, der afgør, hvad der er muligt ift. Det der er relevant. Hvis du oplever stor følsomhed omkring behandlingen, vil jeg anvende meget små og få nåle.

Det er meget svært at forudsige, hvor mange behandlinger, der kan være nødvendige. Men jo mere kompleks sygehistorien er, jo flere behandlinger, kan være nødvendigt.

Dét, du selv kan gøre, for at afkorte forløbet, er at lave ændring i kost og livsstil, da der ofte, findes en medspillende faktor for lidelsen her. 

Hvis du er bange for at få akupunktur, må du endelig sige til, da jeg så vil bruge andre metoder, til at afhjælpe din lidelse. Dog vil jeg nævne, at de nåle, der anvendes til akupunktur, er meget meget tyndere end de nåle, som anvendes ved blodprøver, og at de derfor ofte næsten ikke mærkes.

Der anvendes sterilindpakkede nåle og der afsprittes ved hvert indstiksted, derfor er der ikke risiko for kontaktsmitte.

Der anvendes klassisk akupunktur, Acunova, øreakupunktur, pressnåle, akupressur samt øre-aku-chi.

Akupunktur er eget potent med at kunne støtte svage organer og flytte energi fra et område, hvor energien kan være ophobet, derfor kan akupunktur styrke immunforsvaret. Ofte er der også nogle kostråd samt evt. tilskud man har brug for, for at få immunforsvaret rejst igen efter et traume.

Andre behandlinger

Zoneterapi

Genfind kroppens balance

Healing

Meditationer mm.

Kurser

Workshops & Retreats mm.

Stressforløb

Balance i krop & sjæl

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en teknik, hvorved man ved hjælp af nåle, kan bringe krop og sind i en indbyrdes balance. Selve teorien bag, er den at, alt der foregår i kroppen er små strømpotentialer. Og ved at sætte en lille nål, som er elektrisk ledende, kan strømmen ledes i en bestemt retning, eller område.

Akupunktur er en del af TCM Traditionel Chines Medicin, som består af flere behandlingsformer. Der er fundet dokumenteret materiale om akupunktur, som er mere end 2000 år gammel.

Og det er mange års afprøvning, erfaring og nedskrivninger, der ligger til grund for, den akupunktur vi anvender i dag, og man har arkæologisk bevist, at akupunktur allerede anvendtes for mere 4000 år siden. Akupunktur, Cupping, Qi gong, Guasha og urtebehandlinger er de mest anvendte i Danmark, men egentlig bygger noget af zoneterapien på forsimplede principper fra TCM.

Hvorfor akupunktur?

Dét der gør akupunkturen unik, er bla. den metodiske undersøgelse, der ligger til grund for behandlingerne. Hele kroppen og sind og sjæl observeres. Undersøgelsen er grundig og foregår til stadighed igennem de følgende behandlinger, dvs. at fremgang, stagnation eller virkning af behandlingen også observeres. Det forsøges at bevise grundigt, hvor i krop eller tanke, der er ubalance, og om der er tale om over-, underenergi, mangler, manier eller rebelsk energi.

Det er et komplekst system, som tager flere år, at lære at kortlægge, men du er velkommen til at spørge i en behandling, om min vurdering, af din lidelse.

Formålet med akupunktur

De forskellige individuelle punkter man anvender, opnår en helt specifik virkning, og er også bevæggrunden for valg af punkter. Kroppen sender små strømpotentialer igennem sig, og ved at tilføre en nål, kan dette potentiale påvirkes og kan enten skubbe gang i energi, der er stagneret eller tilføre energi i et område som mangler. Når energien ikke længere står fast, forsvinder smerterne efterhånden.

Har du nogle spørgsmål?

Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller er nysgerrig efter at vide mere om mine erfaringer og hvordan jeg kan hjælpe dig.

Kontakt

Østervinge 21
6700 Esbjerg
Danmark

+45 41 27 50 09
kontakt@ditsundhedshus.dk

Kontakt mig gerne via mail, opkald eller sms. Vær opmærksom på, at jeg tager ikke telefonen, når jeg er i gang med behandling.

Scroll to Top